Roulette och forsränning – spänning då du behöver det

Roulette och forsränning, två helt skilda aktiviteter men ändå så lika. Båda är nämligen aktiviteter som får adrenalinet att rusa i kroppen. Att se kulan rulla i hjulet ger ungefär samma känsla som när den dånade forsen är i sikte. Spänning, förväntan och sedan taktik. Båda sysselsättningarna innebär faktiskt att ju bättre förberedd du är, desto mer lyckat blir slutresultat. Vissa anser att hasardspel är ren tur, andra att det bygger på skicklighet. Jämför detta med forsränning, är det också tur? Handlar inte båda om statistik och försöka att förutse var som ska hända?

I roulette så beräknar spelaren var han tror att kulan ska hamna och spelar därefter. Det går att satsa lite olika. Minst vinstchans är det såklart att spela på ett nummer i roulette. Då är oddsen lägst. Det samma gäller med forsränning. Där gäller det att räkna ut hur strömmarna går för att färdas på ett säkert sätt. Vill du komma fram fortast styr du båten mitt i forsen. Det är en risk för det innebär också att chansen är minst att nå slutmålet.

Roulette kan jämföras med livet

Med tanke på rubriken är det inte rysk roulette som åsyftas, utan istället den europeiska rouletten. Den europeiska rouletten handlar om att försöka sia om hur kulan rullar. Genom att beräkna och kanske sprida ut alternativen hoppas man på jackpot. I roulette finns det flera sätt att spela. Spelaren behöver inte spela på nummer utan kan satsa på staplar, färg eller hörnor. Riskspelare spelar högt medan den som spelar säkert har större chans till avkastning. Precis som det riktiga livet! Det finns faktiskt dem som har lyckas att förutspå rouletten med mer än hundra snurr. Forsränning är också en del av livet. Här har du forsen som kan jämföras med livets väg. Hur båten styrs och vilka strömmar som följs är avgörande för hur långt den kommer att komma. Ibland kanske det kantrar och får törnar, men det viktiga är att komma till slutmålet.