Räknas spännande spel som sport?

Det finns många sporter som räknas till extremsporterna och som ger adrenalinkickar samt ett rejält äventyr. Fast var går gränsen för vad som får kallas för sport och vad är ett spännande spel? Är det en sport att slänga sig ut från ett flygplan med en fallskärm, eller är det ett farligt och spännande spel? Det räknas åtminstone som en sport. När det gäller skidåkning är de flesta överens om att det är sport, även om den sker off pist och inte följer de traditionella reglerna. Boxning och kampsporter är sporter enligt vissa, medan kritiker menar att det är våld i förfinad form. I Sverige är exempelvis proffsboxning förbjuden eftersom den ger huvudskador. Trots detta anser många att det absolut är en sport.

Spännande spel kräver uthållighet

När det handlar om spännande spel som schack, poker och liknande då är det däremot flera som ruskar på huvudet och motsätter sig att det är sporter. Anledningen är att inte kroppen får arbeta. Fast stämmer verkligen detta? Det finns sporter som exempelvis pistolskytte, dart, golf och biljard där det inte krävs en uthållig kroppsfysik av utövaren. Det krävs mer uthållighet av en schackmästare och en längre tids koncentration av en pokerspelare för att vinna än en skytt.

Det heter frågesport och inte frågespel så det måste ha räknats som en sport till en början. Huvudet är en del av kroppen så kanske taktiska och spännande spel bör räknas som sport. Det finns otroligt många sporter som delas in i olika fack. Det heter sportfiske exempelvis. Oavsett om det är en aktivitet, ett kortparti eller fritidssysselsättning så är de gemensamt att de är spännande spel. Sporter som är nervkittlande för både utövare och åskådare. Alla har olika intressen. Vissa tycker att en pokermatch är ett oerhört spännande spel att se medan andra föredrar att titta på rally. Vad som räknas som spännande är det helt enkelt individen som avgör, samma sak om det är ett sport eller ett spel!